werken bij tesla kan met deze leuke vacatures

Als starter succes met deze principes van Elon Musk

Ben jij klaar voor succes in jouw carrière? Eerder gaven wij al wat tips van Richard Branson, succesvol zakenman van Virgin. Wij vinden dat één voorbeeld onvoldoende is, daarom hebben wij vijf andere principes. De man achter Tesla, PayPal en SpaceX, Elon Musk, is een echte pionier. Jij kan daar wat van leren, daar helpen wij bij.

Deze ondernemer, die niet zou misstaan in een Suske & Wiske als gekke uitvinder, laat zich niet beperken. Van online betalen, zelfbesturende elektrische auto’s tot een ruimte programma waarmee ze naar Mars willen. Daarnaast heeft hij ondernemingen in kunstmatige intelligentie en neuro-wetenschappelijk onderzoek. Deze Canadees-Amerikaanse ondernemer doet wat hij wilt, dat beperkt hij niet per branche.

Groot talent voor ondernemerschap, als die van Musk, is niet voor iedereen weggelegd. Je kan er wel wat van leren! Daarom geven wij vijf tips, die niet alleen te gebruiken zijn in eigen onderneming maar ook in dienstverband.

Jouw vaardigheid of product biedt hoop

Hoop in bange dagen is het eerste principe die centraal staat in de business van Elon Musk. Deze ondernemer is een echte utopist als het gaat om de toekomst, hij ziet technologie als oplossing voor onze belemmeringen. Zo biedt Tesla al oplossingen voor klimaatproblematiek en verkeersongevallen. In jouw functie kan je hiervan leren:

Neem je idee serieus

Waar word jij enthousiast van en wil je 100% voor gaan?

Neem risico

in je baan werken en leren

Hou je ogen open

Wanneer jij nieuwsgierig en alert blijft komen er veel dingen op je pad. Probeer vanuit verschillende perspectieven ergens naar te kijken. Klinkt moeilijk, aangezien je vanuit jezelf een standpunt en enthousiasme hebt. Vrienden, collega’s of familie kunnen jou helpen met een ander perspectief, vraag daarom feedback.

Blijf innoveren

Als professional is het belangrijk dat jij je continue blijft ontwikkelen en innoveren. Moet jij een WFT diploma halen voor je baan? Doe dit niet alleen omdat het verplicht is, maar omdat jij jezelf wil ontwikkelen! Met Tesla zoekt Elon Musk continue naar innovatie. Niet omdat de regelgever dat vraagt, maar omdat dit zijn visie is en het Tesla groot heeft gemaakt. Omdat jij je ogen open houdt, weet jij precies waar kansen voor ontwikkeling liggen. Met visie werk jij aan jouw carrière. Het is belangrijk om doelen te stellen in jouw ambitie. Tot hoever gaat die ambitie? Wil jij tien procent beter worden in je vak of tien keer beter?

na sollicitatie op een vacature verder leren en innoveren

Van starter tot professional

Ambitie moet je sturen. Hoe hard je ook werkt, je tijd blijft beperkt. Daardoor is ontwikkeling op ieder vlak wat hoog gegrepen. Stel prioriteiten in jouw leerdoelen. Op die manier kan je als starter stap voor stap groeien in de organisatie of in je carrière.

Maak anderen enthousiast

Wil jij klimmen in de organisatie? Dan kan je er niet omheen dat je anderen nodig hebt. Enthousiasmeer jouw collega’s en managers voor jouw ideeën. Ondanks dat Elon Musk een nerd is, die bekend staat als strenge werkgever, kan hij anderen goed in beweging brengen. Hij doet dit door werknemers eigen verantwoordelijkheid te geven en mensen mee te nemen in het proces. Zo is hij nauw betrokken met Hollywood, wat goed is voor de storytelling van zijn merk. Zo nam hij Leonardo DiCaprio mee in de fabriek.

Wat Elon Musk met name leert is dat je risico’s moet nemen en daar vol voor moet gaan. Als starter moet jij jezelf nog bewijzen. Door focus, vragen van feedback, innovatie, enthousiasme en een open blik kan jij carrière maken.

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht