vinden van vacatures en leuk werk

5 tips van Tom Dumoulin voor jouw carrière

Joop Zoetemelk en Jan Janssen hebben een opvolger: Tom Dumoulin. Nog nooit eerder won een Nederlandse wielrenner de Ronde van Italië en hiermee houdt hij de Nederlandse trots hoog. Ook jij kan profijt hebben van dit succes! Niet alleen voor Nederland en andere sporters is hij een voorbeeld: maar ook voor de carrièretijger.

Tom Dumoulin heeft ongetwijfeld een ander carrièrepad als jij. Hij rijdt als topsporter alle grote rondes, jij bent waarschijnlijk nog bezig met je studie of hebt deze net afgerond. Jouw HBO-studie biedt een goede basis voor je loopbaan. Maar als ambitieuze starter heb je meer nodig voor een topcarrière. De winnaar van de roze trui kan hier een goede inspiratie zijn. Daarom hebben wij vijf tips hoe jij carrière kan maken, gebaseerd op de Giro van Tom Dumoulin.

Blijf doorgaan, ook na tegenvallers

Net als in topsport heb jij te maken met tegenvallers in jouw carrière. Misschien heb je moeite met het vinden van de juiste functie, salaris of blijft die promotie uit. In de Giro had Dumoulin zijn tegenvaller door het uitvallen van Wilco Kelderman, een belangrijke pion voor zijn overwinningen. Met zijn hulp was de ronde ongetwijfeld makkelijker geweest, toch moest hij optimistisch blijven en kijken naar zijn andere beschikbare helpers. Dit gaat ook op voor jouw loopbaan. Het is geen probleem om teleurgesteld te zijn, maar kijk vervolgens naar de overgebleven mogelijkheden en benut deze.

vacatures-na-je-studie-vinden-voor-een-leuke-baanKen je kwaliteiten

Tom Dumoulin staat bekend als een goede tijdrijder. Dit bleek in zijn ritten van de afgelopen paar weken. In zijn individuele tijdritten geklasseerde hij zijn concurrenten. Zorg ervoor dat jij jouw kwaliteiten kent! Met deze vaardigheden steek jij uit boven de rest. Weet jij niet waar jij goed in bent? Spreek met anderen of maak competentietesten.

Goede timing

Goede wielrenners weten altijd wanneer hun tegenstanders zwak zijn. Van dat moment moeten zij profiteren en wegrijden. Zo winnen zij tijd en zo verstevigde Tom Dumoulin zijn koppositie. Ook in jouw carrière moet jij je stappen goed timen. Kom je een vacature tegen die perfect is? Aarzel dan niet en ga ervoor! Doe je het een week later, dan is de kans soms verkeken.

delen-van-ambities-in-jouw-werkJouw baan heeft ook bondgenoten nodig

Wielrennen is naast een duursport een politieke sport. Om goed te presteren, heb je hulp nodig van andere wielrenners. De concurrentie van Dumoulin kreeg al in een vroeg stadium hulp, tot zijn ergernis. Later in de wielertocht kreeg Dumoulin hulp van Mollema, Yates en Jungels, waar hij voor een deel zijn overwinning aan te danken heeft. Bij het zoeken van een nieuwe baan of groeien in de organisatie heb jij hulp nodig. Heb jij ambitie? Deel dit met anderen. Zij kunnen ook helpen in jouw ontwikkeling.

Neem rust

Niet smakelijk, maar wel iconisch was de sanitaire stop van Dumoulin. Ook in jouw carrière zijn er momenten voor rust. Ervaar jij stress, sleur of druk in jouw baan? Zorg dan voor een verstandige uitlaatklep! Ga op vakantie, naar het strand, sporten, lees een boek of laat je masseren. Een ontspannen gevoel zorgt voor betere inzichten en werk.

Voornaam:*
Achternaam:*
E-mail:*
Telefoonnummer:*
Onderwerp:*
Bericht:

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht