carriere starten na je opleiding bij bold recruitment voor de leukste banen

Vacatures telefonisch benaderen

Klaar met je studie? Dan ben jij ongetwijfeld druk aan het solliciteren. Via jobsboards en bedrijven solliciteer jij je rot, met afwijzingen als resultaat. Komt dit bekend voor? Het probleem kan liggen bij hoe jij jezelf verkoopt. Een telefonische benadering is het redmiddel voor jouw carrière!

Eerder vertelden wij al meer over de perfecte elevatorpitch en hoe jij jezelf moet presenteren. De aandacht is echter moeilijk vast te houden in geschreven woord. Waarom blijf je dan reageren per e-mail? Bellen is veel succesvoller! In 5 stappen leer je onze techniek waarmee je jezelf succesvol kan presenteren! Een telefoongesprek creëert immers een elevatorpitch, zonder dat je een uitnodiging nodig hebt.

Heb jij telefoonangst? Geen probleem! Deze tips helpen jou ook om hier over heen te komen. Het voordeel van telefonisch contact is dat jij de leiding in een gesprek kan nemen en je enthousiasme kan uiten. Daarnaast ben jij niet de enige die dit spannend vindt, de kans dat veel sollicitanten bellen voor de vacature is klein.

na je studie werken als trainee bij een financiele dienstverlening

Plan je sollicitatie

Vind je het erg spannend om te bellen? Prik dan een datum en tijd dat jij gaat bellen. Op die manier heb je geen excuus om je kans te missen. Pep jezelf op met een kopje koffie voordat je belt en pak de telefoon op.

Werk aan je voorbereiding

Zonder voorbereiding spreek jij waarschijnlijk alleen de receptionist. Wil jij de persoon spreken die over de vacature gaat? Zorg ervoor dat je de persoon spreekt van de afdeling. Onderzoek de organisatie online. De website en LinkedIn zijn een goed begin. Hier kan je kijken welke mensen er werken, wat ze doen en gedaan hebben. Deze informatie helpt in de insteek van jouw verhaal, waardoor je gericht naar iemand kan vragen. Daarnaast weet jij meer over interesses en ervaring van degene die jij spreekt.

Stel vragen in het gesprek

Een eerste les voor salesmedewerkers. Door vragen te stellen leer je meer over de behoeftes en het probleem van een toekomstig werkgever. De beste verhouding tussen luisteren en spreken is 70/30. Hiermee kan jij inventariseren wat zij zoeken. Deze informatie kan jij gebruiken in je pitch, waarom zij jou moeten aannemen voor hun behoefte. Hiermee komt het niet alleen over als een verkooppraatje, maar lijkt het op gemeende interesse.

Verwacht een wedervraag

Jij valt op door jouw telefonische benadering. Hou daarom rekening met wederzijdse interesse! Voorkom een bek vol met tanden bij vragen die zich op jou richten. Wie ben jij, wat kan je, waarom bel je, ben jij DE persoon voor de job? Een kleine pitch misstaat niet in dit gesprek. Sterker nog: Dit is jou kans om een voorsprong te krijgen op je concurrentie.

nieuwe baan zoeken als hypotheekacceptant voor een leuke carrière

Probeer het gesprek concreet te maken

Het voordeel van een telefonisch gesprek op e-mailverkeer is dat je snel feedback kan krijgen. Gaat het telefoongesprek goed? En merk je een wederzijdse interesse? Volg dit eerste contact op met een afspraak! Dit is een kwestie van lef en het simpelweg vragen. ‘Leuk dat ik u nu al heb gesproken! Is het een idee om binnenkort een kopje koffie te drinken en te kijken of wij bij elkaar passen?’

De eerste afspraak staat vast. Gefeliciteerd! Bold Recruitment heeft gouden tips voor het sollicitatiegesprek.
Als intermediair voor starters is Bold Recruitment gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling. Wij coachen en leiden op zodat jij je verder kan ontwikkelen als professional. Denk aan vakgerelateerde opleidingen, trainingen in presentatievaardigheden en het kiezen van jouw carrièrepad.

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht