een baan bij ing abn amro rabobank volksbank

De toekomst van het werk in de bancaire sector

De laatste jaren heeft het personeel van banken veel moeten verduren. Hoe hard medewerkers de laatste 8 jaar uitstroomden, zo hard is er nu behoefte aan nieuw talent. Wil je werken bij ING, ABN AMRO, Rabobank of één van de andere financiële spelers in Nederland? Dan is dit een mooi begin om te starten! Wij geven jou de tools voor jouw carrière!

Voor een lange tijd verloren veel mensen hun baan. Daarbij was er een constante discussie en misschien ook bij jou de vraag: Waarom verliezen zoveel mensen hun vaste baan? Het antwoord is simpel. Dit komt door automatisering en beleid.

Wat is er gebeurd?

Sinds de jaren ’90 heeft automatisering voor een leegloop gezorgd onder veel backoffice medewerkers. Veel administratie kon digitaal worden verwerkt, door internetbankieren ging dit in stroomversnelling. Daarnaast is het beleid van de grootbanken veranderd. Internetbankieren en callcenter hadden een opmars, met het sluiten van bankshops als gevolg.

Hoe zorg jij ervoor dat je onmisbaar bent?

Om de zoveel tijd is er geen plaats meer voor sommige medewerkers in een organisatie. Dit heeft vaak niks te maken met hun functioneren, maar met de veranderde arbeidsmarkt. Wil je altijd relevant zijn? Dan moet jij je aan deze dingen houden:

Volg de ontwikkelingen van de bancaire sector

Anticipatie op de ontwikkelingen van de branche en de organisatie maakt jou flexibel. Je bent continue op de hoogte en kan inspelen op de veranderingen.

Zorg dat je vaardigheden aansluiten bij jouw werkgever

Het werkveld veranderd, daarom moeten jouw vaardigheden ook zich blijven ontwikkelen. Kijk goed in de organisatie waar behoefte ligt en waar kansen liggen. Krijg jij een opleiding aangeboden die jou interesseert? Ga er voor!

Richt je niet alleen op je eigen afdeling

Soms moet je het grotere plaatje zien om verder te komen. Richt jij je alleen op jouw werkzaamheden en afdeling? Dan kan je zicht beperkt blijven. Door te kijken naar andere afdelingen blijf jij betrokken met de organisatie, de ontwikkelingen en misschien andere werkzaamheden die je liggen.

Blijf verbonden met je collega’s

De organisatie heeft regelmatig borrels. Zorg dat jij erbij bent! Dit is de ideale gelegenheid om in contact te komen met anderen. Toon belangstelling in anderen. Dit is niet alleen prettig voor je collega’s, maar geeft je ook een beter beeld van wat anderen doen.

In de bancaire sector liggen veel kansen. Door de hervormingen is er een nieuwe visie, waar zij nieuw talent bij zoeken. Ben jij ambitieus en pas jij bij deze visie? Dan ligt er een mooie carrière in het verschiet voor jou! Eenmaal binnen, blijft het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Bold Recruitment biedt verschillende opleidingen die jij nodig hebt voor een succesvolle loopbaan. Daarnaast helpen onze jobscoaches aan visieontwikkeling, zodat jij altijd voorloopt op de werkvloer.

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht