Meer uit jouw carrière halen

Zo bereik jij je doelen

Iedereen met een beetje ambitie heeft veel over voor zijn doelen. De één werkt veel over, de ander laat zich bijscholen. Dit is helaas niet altijd voldoende om zo succesvol te worden als je vooraf voor ogen had.

Hoe doen anderen dit? En wat hebben andere succesvolle mensen gedaan om zover te komen? Hier sommen wij een aantal tips op:

De kracht van routine


Sundai Pichai, CEO van Google, heeft een strak ochtendritueel. Dit is voor hem de sleutel naar succes. Een moment voor jezelf nemen aan het begin van de dag helpt jou om je gedachtes op een rij te zetten. Zo begin jij met een opgeruimd hoofd aan je dag. Op die manier kan jij nadenken wat die dag bereikt moet worden.

Beperk je keuzes

Keuzestress kost veel dagelijkse energie. Gedurende de dag zijn er continue opties, die zijn niet altijd nodig, volgens Mark Zuckerberg. “Je kunt niet keus na keus maken zonder de biologische prijs te betalen.” Zo staat hij er bekend om elke dag dezelfde outfit te dragen. Hiermee maakt hij zijn privé-leven makkelijker.

Niet lullen maar poetsen


Ambities delen is een stok achter de deur om je doelen waar te maken. Toch? Nee! Het schijnt dat je kans op succes wordt verkleint door te veel praten. Communiceren over je doelen laat je hersenen denken dat je ze al bereikt hebt.

Kijk naar alle mogelijke scenario’s

Als ambitieus persoon ben je geneigd snel te werken. Probeer je keuzes beter te overwegen! Soms zijn je keuzes die gebaseerd zijn op instinct niet de beste. Een afgewogen keus heeft op lange termijn altijd voordeel!

Rationaliseer je twijfel

Soms maken wij keuzes die nergens op slaan. Je stelt werkzaamheden uit of doet dit helemaal niet. Het valkuil die iedereen kan overkomen, voel je dus niet schuldig! Zelfs Oprah Winfrey stelt belangrijke zaken uit. Zij rationaliseert dit gedrag met een vraag: “Wat is het ergste dat kan gebeuren en waarom ben ik bang voor de confrontatie?” Meestal stellen wij iets uit met een reden. Waarom is dat zo? Identificeer en onderzoek dit.

Overleg niet te veel

Lange vergaderingen vullen je dag snel. Dat weten ook de meest succesvolle CEO’s. Probeer daarom vergaderingen en overleg kort te houden! Jeff Bezos, CEO van Amazon, heeft een leuke regel hiervoor bedacht. Er mogen niet meer dan twee pizza’s nodig zijn voor de vergadering. Twee pizza’s? Ja, dit is een manier om te bepalen wanneer er teveel mensen zijn. Zijn twee pizza’s voor een vergadering te weinig? Dan is de groep te groot.

Heb jij alle eigenschappen om een topper te worden, maar ontbreekt die eerste kans? Wij komen graag met jou in gesprek! Stuur ons een berichtje!

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht