vacatures hebben pas waarde als je wordt uitgenodigd

Handleiding voor het optimale CV

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij het optimale uit je CV halen? Dan kan naast de inhoud ook de vorm van jouw CV een rol spelen. Hoe presenteer jij jezelf?

Ons digitale leven heeft ervoor gezorgd dat je imago niet alleen meer afhangt van de omgang met anderen. Op social media is jouw aanwezigheid te vormen zoals je zelf wilt, iets wat ook geldt met een sollicitatie. In eerste instantie blijft de inhoud het meest belangrijk, dit geldt ook voor een succesvol Instagram- of Youtubeaccount. Toch weten zij hun inhoud te vormen zodat dit tot een succes leidt. Ook voor jouw CV draagt een mooie vormgeving bij, zodat een potentiële werkgever jou opmerkt. Met deze punten kan jij een boost geven in je nieuwe sollicitaties.

1. Zorg voor een representatieve foto.

Het trekt de aandacht en je wordt langer onthouden. Bijna iedereen heeft een goede foto van zichzelf. Heb je die nog niet? Vraag iemand om een foto van je te laten nemen of doe dit zelf. Zorg voor een kwalitatieve foto!

2. Profileer jezelf

Schrijf een profieltekst die bij jou en je vakgebied past. Wat voeg jij toe aan de organisatie? Probeer hierbij specifiek te vermelden wat jij in je vakgebied kan betekenen? “Ik ben klantgericht, accuraat, zelfstandig en enthousiast” zegt veel over jouw persoonlijkheid. Dit zijn echter algemene termen en zegt een manager niet veel over jouw professionaliteit, kennis en vaardigheden. Probeer: “Als Bedrijfskundige heb ik door mijn opleiding en ervaring kennis opgedaan van bedrijfsprocessen in de bancaire sector. Als professional kan ik aan de slag met uw CRM-systemen, kan ik concrete afspraken met klanten maken en heb ik een goede basis in recht en administratie.”

3. Het lettertype

Het lettertype is een van de meest belangrijke en bepalende factoren in het ontwerp van jouw CV. Volgens experts zijn Arial, Calibri, Helvetica, Garamond en Georgia geschikt voor jouw CV. Per lettertype straal je iets anders uit. Klik door om tot het juiste lettertype te komen.

4. Zorg voor relevante informatie

Niet elke bijbaan sluit goed aan bij jouw ambities. Heb jij opleidingen of banen die niet veel te maken hebben bij de functie waarop jij solliciteert? Vervang deze door nevenactiviteiten.

5. Contactgegevens

Een vervolgafspraak moet centraal staan in jouw sollicitatie. Probeer dit zo makkelijk mogelijk te maken door jouw contactgegevens opvallend en aantrekkelijk te vermelden.

Bold Recruitment kunnen starters voorzien in advies op maat. Onze loopbaancoaches en recruiters weten als geen ander wat jij nodig hebt om te jagen op jouw ambities. Laat je gegevens achter en we helpen jou een stap verder!

 

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht