leiding, management, kwaliteiten, leren, ontwikkelen, werk, vacatures, traineeship, carriere maken

Succesvolle mensen hebben de meest gekke gewoontes

Veel van de meest succesvolle mensen hebben ongewone eigenschappen. Zo was Steve Jobs niet alleen bekend om zijn coltrui en New Balance sneakers, hij stond ook bekend als hufter. Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, is excentriek door zijn enorm bescheiden leven. In Nederland staat Louis van Gaal bekend om zijn stemverheffingen.


Soms zijn de meest gekke gewoontes nuttig. Wij sommen ze voor je op, zodat jij kan leren van de successen van anderen.

Zonder jezelf af

Isolatie van je omgeving zorgt voor een boost in je energie. Zo heb je alle rust om je keuzes te evalueren en nieuwe plannen te maken. Daarnaast ontloop je de sleur en drukte, je kan weer je prioriteiten stellen!

Zoek de confrontatie op

In het zakendoen wil je weten wat je aan iemand hebt. Ruzie en confrontaties testen de argumenten van de tegenpartij. Juist door deze heftige momenten zie je wat iemand in petto heeft en of zij achter hun product of dienst staan.

Stel hoge eisen

Vraag veel van jezelf. Door de lat hoog te leggen kan jij verder komen in vaardigheden en leer je snel van je fouten. Je kan alleen kritisch zijn op anderen wanneer jij je zaakjes goed op orde hebt.

Maak vaker dezelfde fout

Baanbrekend zijn overkomt je niet. Soms moet je vaak fouten maken om verder te komen. Zo gold ook voor de gloeilamp. Thomas Edison heeft vaak een verkeerde productie moeten maken, uiteindelijk kwam bij met een goede commerciële uitvoering.

Laat jezelf afwijzen

Niet omdat het fijn is. Integendeel, de meesten zijn er juist bang voor. Daarom is het juist een belangrijk onderdeel. Door deze afwijzing op te zoeken, wordt je hier immuun voor. Dit is niet langer een angst, zodat jij zorgeloos je eigen koers kan varen.

Maak geen compromissen

Is jouw data, kennis, dienst of product overtuigend? Dan is het belangrijk om hier vertrouwen in te hebben, dit steekt anderen ook aan. Anderen willen regelmatig eigen belangen behartigen, waardoor een compromis soms onvermijdelijk is. Succesvolle CEO’s maken die vaak niet. Zij hebben de touwtjes in handen, zij trekken hun eigen plan.

Prioriteiten stellen

Als starter is het erg belangrijk dat jij hardwerkend bent. Dit wil niet zeggen dat je alles klakkeloos moet doen. Jij weet als geen ander waar jouw ambitie ligt, dus waaraan jij jezelf kan ontwikkelen. Dit wil zeggen dat je niet alles kan doen, je moet prioriteiten stellen. Probeer niet alle taken bij jezelf te houden en vraag anderen om hulp.

Plannen

Wat zijn je volgende stappen die jij gaat maken? Wij raden aan om op dagelijkse basis doelen te stellen. Zo kan jij ’s morgens, in de auto of trein, denken aan de doelen die jij die dag gaat bereiken. Op die manier is jouw doel niet groot en onbereikbaar, je werkt naar je doel toe.

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht