Hoe reageer jij op vacatures nadat jij bent afgestudeerd voor een carrière in de financiële dienstverlening of bij een bank

Uitleg voor een succesvolle carrière met deze tips

Eindelijk is het zover! Je bent klaar met je studie en gaat eindelijk werken. Tijdens je HBO-opleiding kreeg keek jij naar de mensen met succes. Al is het Bill Gates, Elon Musk of Richard Branson. Nu is het moment van de waarheid: jouw carrière. Om jou te ondersteunen geven wij een aantal lessen van de oprichter van Virgin.


Deze Britse ondernemer en avonturier staat bekend van zijn imperium Virgin: de onderneming die alles doet. Zij staan bekend om hun ruimtevaart, luchtvaart, bank, mobiele telefonie en platenlabel. Young Professionals kunnen een hoop leren van deze pionier. Voor zowel starters bij een bank als internetondernemers zijn er vijf tips waarmee succes behaald kan worden.

Hou het werk simpel

Alle ondernemingen van Richard Branson waren vrij open en duidelijk in hun communicatie. Hier begon het met de naam ‘Virgin’. Geen interessant jargon, maar een simpele manier om de dienst of product te vertellen. Bij het opzetten van een bank koos deze topondernemers ervoor om het Virgin Money te noemen. De financiële dienstverlening liet precies zien welke producten consumenten aanschaften. Deze bewuste keuze leidde tot veel sympathie.

Geld verdienen in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam doe je door het simpel te houden in reactie op vacatures

Gebruik dit ook in jouw carrière! Verwoord op een simpele manier wat jij doet of kan. Werkgevers willen weten wat zij aan jou hebben. Ben jij goed in jouw vak? Dan hebben managers dat in de gaten. Ben jij nog niet op niveau? Geen probleem! Jij kan je nog altijd verder ontwikkelen.

Leiding geven betekend delegeren

Heb jij ambitie om manager te worden of ben jij dit al? Dan moet je snel op zoek naar mensen die beter zijn dan jij. Misschien spannend, maar essentieel voor een verdere groei van het team of bedrijf.

Geef complimenten

Als werknemer is het prettig om te werken in een goede sfeer. Niet alleen het salaris is belangrijk om met plezier naar je werk te gaan. Leuke collega’s, een prettige omgeving, uitdagend werk en waardering zijn minstens zo belangrijk. Volgens Richard Branson bestaat leiderschap uit luisteren, motiveren en waardering uiten. Wil jij manager worden? Dan blijft dit een belangrijke les die jij jezelf eigen moet maken. Ook als starter in een team kan je dit doen. Geef een compliment aan je collega, dit komt de sfeer altijd ten goede!

Goede samenwerking in de financiele of bancaire sector begint met complimenten naar andere young professionals

Baan je weg door sceptici

Er zijn altijd sceptische mensen die twijfels hebben in jouw kwaliteiten of ideeën. Zo gold ook voor de lancering van vliegtuigmaatschappij Virgin Atlantic. Er was kritiek op de naam en de ervaring van de organisatie. Nu weten wij inmiddels dat Virgin een grote partij is in de luchtvaart. De naam en ervaring hielden Branson niet tegen. Heb jij onvoldoende kennis, ervaring of connecties? Zorg ervoor dat jij jezelf ontwikkeld en laat je niet kennen.

Na de HBO-studie moet je risico nemen voor een goede baan als hypotheekacceptant of hypotheekadviseur

Neem risico

Misschien een gekke tip voor iemand die in de bancaire of financiële sector wil werken. De laatste jaren heeft de branche moeten boeten voor hun genomen risico. Toch moet je als professional dappere keuzes maken. De meesten nemen veilige keuzes. Wil jij het verschil maken? Neem risico en sluit geen compromis. Op die manier vind jij die ene topbaan!

< Terug naar overzicht