werken bij een bank als starter of junior na je hbo

Tips om je carrière te structureren

Als starter komen er veel dingen op je af. Na je studie financiert DUO niet langer je hobby’s. Met jou fulltime baan is je vrije tijd schaars. Tijd voor maatregelen, wij helpen jou met de structuur.

Van studentenwerk naar junior

Tijdens je studie was er veel vrijheid. Ondanks dat je een drukke studie en studentenbaan had, kon jij je tijd makkelijk indelen. Nu met een fulltime functie is je tijd minder flexibel in te delen. Toch is er in je tijd nog veel te spelen, zolang je structuur houdt in werk en privé. Klinkt allemaal erg serieus, toch voorkomt dit stress, kan jij optimaal presteren en blijft er tijd over om een drankje te doen met vrienden!

Werk in een opgeruimde omgeving

De basis van een effectieve werkplek en leefomgeving is ordening. Een opgeruimde woonkamer, kledingkast, auto en kantoor zorgen voor aanzienlijk minder stress en geen afleiding. Nu hoor ik je denken: ‘Er is een schoonmaker bij ons op kantoor.’ Klopt! Maar zij ruimen jouw bureau niet op, dit hoort ook bij een geordende omgeving. Daarom geven we een moederlijke tip: Besteed elke dag 15 minuten aan opruimen.

Maak een to-do lijst

Het overzicht behouden is de sleutel tot georganiseerd werken. Een takenlijst haalt jouw stress weg doordat je een snel overzicht voor jezelf creëert. Je maakt de werklading wat meer tastbaar en kan afgeronde taken wegstrepen, zodat je de progressie zichtbaar maakt. Het probleem zit in de lange takenlijsten. Teveel punten leveren misschien meer stress op. Wij hebben de oplossing voor jou gevonden: The Bullet Journal.

Kies bewust voor een analoge manier om jouw werkzaamheden te ordenen. Klinkt gedateerd, maar dit voorkomt potentiële afleiding van social media wanneer jij je telefoon erbij pakt.

Werk sneller zonder digitale afleidingen

Social media, Youtube en WhatsApp kunnen veel aandacht vragen. Meldingen, eindeloos scrollen op Facebook en Instagram en doorklikken op Youtube bedreigen jouw effectieve werkdag. Daarom is het aan te raden je telefoon op stil te zetten en social media met rust te laten. Heb jij niet zoveel discipline als je zou willen? Dan kan het apparaatje Saent jou helpen. Apps kunnen geblokkeerd worden en je krijgt een rood lampje wanneer je naar social media gaat. Op deze manier wordt er meer aanspraak gedaan op het bewustzijn en verantwoordelijkheid.

carrière maken als trainee die effectief is voor een baan in utrecht of amsterdam

Vrije tijd goed besteden

Leuke dingen doen in je vrije tijd heeft een groot aandeel in je welzijn. Heb jij geen hobby’s of geen inspiratie voor je vrije tijd? Dan hebben wij een aantal aanraders:

Sporten

Niet alleen gezond voor je lijn, maar kan ook helpen tegen rugpijn van het zitten op kantoor. Daarnaast ontspant lichamelijke oefening jouw hersenen, die je uiteindelijk weer nodig hebt op je werk. Geen tijd voor de sportschool? Slechts 7 minuten heb jij dagelijks nodig! Download de 7 Minute Workout.

werk als hypotheekacceptant, adviseur of trainee is altijd leuk als starter

Lezen

Het lezen van een boek is naast ontspannen goed voor je creatieve denkvermogen. Uiteraard is het lezen van informatieve literatuur voor je kennis, maar ook romans hebben een positieve impact op je hersenen.

< Terug naar overzicht