een leuke baan na je opleiding vinden

Ondernemen of in dienst?

Het lijkt steeds populairder te worden: als zelfstandige werken. Klinkt ook erg goed: Je bent eigen baas, het geld beland in eigen zak en je maakt nieuwe dingen mee. Toch is het ondernemerschap niet voor iedereen weggelegd. Hoe weet jij of jij voor jezelf moet beginnen of moet gaan solliciteren? Deze korte checklist helpt jou verder.

Jij bent avontuurlijk

Als ondernemer moet je het gevoel van avontuur omarmen. Je weet niet altijd wat je morgen doet, of je voldoende inkomen hebt en wanneer er een nieuwe opdracht is. Omgaan met onzekerheid is niet voor iedereen weggelegd. Een echte ondernemer is bereid die gok te nemen en kan goed zijn financiën plannen. Een buffer voor slechtere periodes of jouw vakantie moet je zelf opbouwen. Krijg jij al buikpijn bij het idee? Dan is werken in dienstverband een mooi alternatief!

Jouw agenda beherenvacatures in de financiele en bancaire sector

Als zelfstandig ondernemer kan jij je werk plannen zoals je zelf wilt! Heel lekker, met name met de mooie zomerdagen! Lekker naar het strand of op vakantie wanneer het jou goed uitkomt. Klinkt goed, maar jij moet daarin zelf afwegi
ngen maken. Wil je veel vrijheid? Misschien moet je dan ’s avonds of in het weekend werken. Daarnaast moet je zelf
kijken of je altijd bereikbaar bent. Neem je wat minder klanten aan en heb jij een ruime planning? Dat voorkomt een hoop stress. De vraag is: Hoe goed kan jij het overzicht bewaren in jouw agenda?

Discipline

Ongetwijfeld herkenbaar vanuit je studie: Alle afleidingen tijdens de tentamens ervaren veel ondernemers ook nog steeds. Wees niet bang! Er zijn een hoop ondernemers met dezelfde valkuilen. Er zijn trucjes waarmee jij structuur krijgt in een werkdag. Zo zijn er gadgets die structuur in jouw dag brengen of jou helpen met nieuwe ideeën.

Administratie

Heb jij de opleiding boekhouding achter de rug? Dan is dit waarschijnlijk geen probleem voor jou! Voor alle andere ondernemers is de
administratie niet echt spannend. Zorg ervoor dat je elk kwartaal je plicht doet, het bespaart een hoop geld. Kan je dit niet opbrengen
en is een boekhouder inhuren geen optie? Dan kan beter nog voor een werkgever werken.

Opofferingen maken

Vaak betalen de saaie klussen het best. Hele speeches over lef hebben en nee zeggen, klinken sexy. Maar sommige klanten moet je simpelweg aannemen om je rekeningen te kunnen betalen. Hierin is er geen verschil tussen ondernemerschap en dienstverband. Met name aan het begin van je carrière doe je dingen die je voor lief moet nemen.

Visie houden

Junior vacature Utrecht

Als ondernemer heb jij alle vrijheid. Dit betekend dat je alles zelf bepaald. Sterker nog: Alles moet bepalen. Waar gaat je onderneming
naartoe in een jaar? Wat zijn de te nemen stappen? Hoe regel jij je pensioen? Het kan ook zo zijn dat jij dit juist zelf wil bedenken. Visie houden is een een kwaliteit die belangrijk is in het ondernemerschap. Uiteraard kan je deze eigenschap inzetten voor een werkgever.

Als starter is het soms moeilijk te bepalen welk carrièrepad je inslaat. Bold Recruitment kan helpen in de te maken keuzes. In een traineeship kan jij de start van jouw carrière zelf samenstellen. Wij helpen jou in je doelen. Wil je een groter netwerk opbouwen? Mooi! Jij kan aan de slag bij grote corporates waardoor jouw netwerk binnen no-time groeit. Daarnaast zorgen cursussen en werkervaring een goede basis voor jouw carrière: voor zowel werknemers als ondernemers!

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht