valkuilen in je loopbaan voorkomen

Een gids om jouw carrière te verpesten

Een fout maken is menselijk, dus ook op het werk. Op veel werkvloeren krijg je de kans deze te herstellen. Daarnaast kunnen fouten een positief effect hebben op jouw ontwikkeling. Toch zijn er bepaalde manieren waarmee jij je carrière goed kan verpesten. Wil jij geen leuke loopbaan? Dan hebben wij ook voor jou een aantal gouden tips die jij op de werkvloer kan zeggen!

Een fout maken is menselijk, dus ook op het werk. Op veel werkvloeren krijg je de kans deze te herstellen. Daarnaast kunnen fouten een positief effect hebben op jouw ontwikkeling. Toch zijn er bepaalde manieren waarmee jij je carrière goed kan verpesten. Wil jij geen leuke loopbaan? Dan hebben wij ook voor jou een aantal gouden tips die jij op de werkvloer kan zeggen!

”Het is niet mijn schuld”

Een slap excuus kan dodelijk zijn bij een werkgever. Neem jij verantwoording en pak je dit goed op? Dan laat jij veerkracht en doorzettingsvermogen zien.

”Ik heb hier een slecht gevoel over”

Met negativiteit ben je niet geliefd bij collega’s en je baas. Voorkom dat jij een blok aan het been bent op de werkvloer. Door een positieve houding merk je dat jij en anderen om je heen meer energie krijgen. Dit helpt overigens ook in je privé!

”…..”productiviteit op de werkvloer voor young professionals

Een meeting is de gelegenheid om als groep te spreken over een project of werkzaamheden. Door niet op te letten, geen vragen te stellen of niks te delen is je bijdrage minimaal. Hierdoor kunnen je collega’s of leidinggevenden denken dat ze niks aan je hebben.

”Ik doe het later”

Was een slecht idee op de middelbare school, tijdens je studie en dus ook in je loopbaan. In het werkveld zijn anderen echter afhankelijk van jou, dus er staat meer op het spel. Dingen uitstellen tot het laatste moment is kritiek in jouw loopbaan! Verwacht jij meer van jouw carriere? Zorg ervoor dat je planning in orde is!

 

”Dit deed ik niet verkeerd”

Perfectie is erg goed om na te streven. Streef dit dus na en hou een open houding naar verbetering. Wees bereid feedback te ontvangen, dit helpt jou in je ontwikkeling. Een defensieve houding geeft aan dat je niet bereid bent om te verbeteren.

werken als starter en doorgroeien als professional”Dan neem ik ontslag”

Conflicten moet je niet forceren door te dreigen met ontslag. Dit komt erg onprofessioneel over en hierdoor verstoor je de arbeidsrelatie. Daarnaast… Wat doe je als jouw werkgever instemt?

”Ik ben niet zo slim”

Neem jezelf serieus, anders doen anderen het ook niet. Ontbreekt het jou soms aan zelfvertrouwen? Geen probleem, daar heeft iedereen wel eens last van. Maar ga jezelf niet afkraken.

”Zo doe ik het altijd

Je werkzaamheden kan niet altijd op dezelfde manier gedaan worden. Je bent slim en hebt waarschijnlijk een goede studie afgerond. Dan moet innovativiteit geen probleem voor jou zijn. Soms moet je iets op een andere manier proberen, je kan niet in het verleden blijven hangen!

”Oh… Je e-mail? Die ben ik weer vergeten!”succes in je carrière hebben als manager

Uiteraard mag je best een keer een bericht ontglippen. Maar wil jij frustratie veroorzaken en onprofessioneel overkomen? Dan moet je dit structureel doen. Wil je dit niet? Streef jij naar professionaliteit en soepele arbeidsrelaties? Probeer je e-mail met aandacht door te lezen!

”Ik heb veel aanbiedingen lopen”

Erg leuk dat je populair bent in de arbeidsmarkt! Maar de belangrijkste tip voor jouw carrière is om netjes te blijven. Be a gentleman or lady. Hou je werkgever of connecties niet aan een lijntje, maar behandel ook werkgevers niet als nummer. Dat is voor beide partijen niet prettig!

Wil jij wel het maximale uit je carrière halen? Wij helpen jou graag met het benutten van de kansen in de arbeidsmarkt! Met exclusieve traineeships behaal jij aanvullende diploma’s en doe je ervaring op. Binnen twee jaar heb jij alle kennis in huis voor een grote carrière!

Gerelateerd nieuws

< Terug naar overzicht